Una planta al meu balcó!

Del jardí efímer al meu balcó florit

DIMDIMIVAM Centre Julio González

En el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus, l’IVAM reverdeix per a acollir un jardí efímer que replantege els espais del museu donant pas a la creació de llocs de reunió, descans i diversió en col·lectiu.

Un jardí en el museu! vol provocar un diàleg entre la vegetació, l’edifici i les gents que habiten el museu, a manera de reflexió sobre la importància de renaturalitzar les ciutats i les seues arquitectures.

La instal·lació acull una sèrie de testos d’herbes aromàtiques que, el diumenge 21 a partir de les *13 h, seran repartides entre les i els visitants que s’acosten a l’IVAM. La idea és acomiadar el jardí efímer descomponent-lo de manera col·lectiva, i portant plantes que han viscut aqueixos dies en el museu a les cases del veïnat. Cada persona es podrà emportar un test per a plantar-lo als seus balcons, terrasses o cobertes fent, amb aquest xicotet gest, un museu expandit i verd al llarg de la ciutat. Un jardí en el museu! és una proposta de María Pedro Ferrer, enginyera agrícola i paisatgista, Javier Rivera Linares, doctor arquitecte urbanista i Jaime García Mira, arquitecte.

A més de les plantes, en el mateix moment, es farà repartiment lliure d’una selecció de llavors de varietats autòctones (meló, cogombre i alficoz), gràcies a la col·laboració amb el projecte Banc de Germoplasma de l’Institut Universitari de Conservació i Millora de l’Agrodiversitat Valenciana de la Universitat Politècnica de València. María José Diez Niclos i María Belén Picó Sirvent amb les investigadores principals del projecte Prometeu 2021/072, de la convocatòria de finançament de grups d’excel·lència de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, de la Generalitat Valenciana, en el marc del qual desenvolupen varietats de Cucurbitáceas per al cultiu ecològic a partir de varietats tradicionals espanyoles conservades en el Banc de Germoplasma de la Universitat Politècnica de València.

*Les plantes seran repartides en ordre d’arribada fins a esgotar existències.

Relacionats

Un jardí al museu! Intervenció efímera

18 mai. 2023 – 21 mai. 2023
DIMIVAM Centre Julio González

Un jardí que creix i es comparteix. Programació DIM

18 mai. 2023 – 21 mai. 2023
DIMTallersVisitesIVAM Centre Julio González