Un diàleg per a la transformació. Rosa Sáez Salvador
III Edició Debats MAV 2025
Debats MAV és una iniciativa de l’associació MAV (Mujeres en las Artes Visuales) que aconseguix enguany la seua tercera edició i, en col·laboració amb l’IVAM, vol oferir un espai de diàleg i debat a partir de la visibilització del treball de dones artistes i de genealogies feministes.
En l’IVAM serà impartida la conferència “Performance feminista i educació. Un diàleg per a la transformació” a càrrec de l’artista, docent i investigadora Rosa Sáez Salvador, amb la qual reflexionarem sobre com incloure la perspectiva de gènere en les ensenyances de disseny. A més, a partir de la seua intervenció, es plantejarà com la performance feminista es pot utilitzar en el procés d’ensenyança-aprenentatge per a sensibilitzar i formar a la comunitat educativa com a ferramenta de transformació.
Altres cites de la III edició de Debats MAV:
- Juncal Caballero Guiral, 6 de febrer en el MACA d’Alacant.
- Saray Espinosa Rostán, 3 d’abril a Castelló, en col·laboració amb el Màster Universitari en Investigació Aplicada en Estudis Feministes, de Gènere i Ciutadania de l’Institut Universitari Purificación Escribano.
Rosa Sáez Salvador. Doctora en Art: Producció i investigació per la Universitat Politècnica de València. Professora catedràtica de Mitjans audiovisuals de l’Escola D’Art i Superior de Disseny de València. El seu treball d’investigació està relacionat amb la inclusió de la perspectiva de gènere en l’Educació Superior i l’ús del vídeo i la performance com a vehicles per a la reivindicació feminista i l’adquisició de coneixements en matèria d’igualtat.
MAV (Mujeres en las Artes Visuales) està composta per més de 750 sòcies en tot el territori nacional de diferents àmbits culturals: investigadores, artistes, comissàries, gestores culturals, docents, galeristes, periodistes especialitzades, directores, coordinadores i tècniques de centres d’art, editores, dissenyadores, crítiques, col·leccionistes, arquitectes, etc.
Com a entitat sense ànim de lucre, l’associació treballa per a promoure la igualtat real i efectiva entre dones i hòmens en el sector cultural.