Taller familiar “Jocs i llegendes del Mediterrani”

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

“Sólo en sueños, en la poesía, en el juego, nos asomamos a veces a lo que fuimos antes de ser esto que vaya a saber si somos”. Rayuela. Julio Cortázar

Tots els diumenges de 12 a 13:30 h a partir del pròxim 10 d’abril i fins al 26 de juny, l’IVAM s’omplirà de jocs, versos i contes per a xiquets i xiquetes d’entre 0 i 100 anys, fins i tot més.

L’exposició Entre el mite i l’espant. El Mediterrani com a conflicte” servirà d’escenari per a donar a conéixer part del folklore infantil propi del Mediterrani. Contes plens de semblances que ens recorden que els pobles estan units per una cultura de tradició oral que desafortunadament, en compte d’heretar-se, tendeix a perdre’s, oblidant així què vam ser.

L’esplanada de l’IVAM es convertirà en un espai de jocs ple de pilotes, clarions, cordes i cércols, com haurien d’estar sempre els carrers de la nostra ciutat, plens de xiquets i xiquetes jugant.

Descobrirem que al conegut joc del “sambori” els xiquets i les xiquetes de Bòsnia li diuen “skola”, que a “la gallina cega” juguen també a França i Itàlia, o que a Sèrbia tenen un joc, “ledeni chica”, que recorda molt el “peus quiets” de la nostra infància. Jocs que ens ajudaran a reconéixer les semblances i respectar les diferències entre els pobles. Jocs on no hi ha idiomes sinó un llenguatge comú, les regles, mediadores de conflictes que preparen per a una convivència basada en el respecte.

La narradora i mediadora cultural Elisa M. Matallín serà l’encarregada d’acompanyar les famílies per un mar de contes i jocs, fent escala en illes i ribes del Mediterrani. Jocs de Líbia, Itàlia, Egipte…, contes corsos, turcs, algerians… que posaran de manifest el caràcter universal de la tradició oral.

Dades d’interés:

Qui pot participar? Pares, mares, fills, filles, iaios, iaies, tios, ties, nebots… I en definitiva tot aquell que tinga un esperit infantil i siga capaç d’escoltar un conte i de seguir les regles d’un joc.

Quan jugarem? Els diumenges del 10 d’abril al 26 de juny.

Però, a quina hora? Quedem a les 12 h i hi estarem fins a les 13:30 h.

On? A l’IVAM, Institut Valencià d’Art Modern. Exposició Entre el mite i l’espant. El Mediterrani com a conflicte”

Cal reservar? No, però us aconsellem vindre quinze minuts abans per a assegurar-vos la plaça, ja que els grups no superaran les 25 persones.

Teniu més dubtes? Podeu telefonar-nos al número 96.3869992 – 96.3863000 o escriure’ns a jose.martinez@ivam.es.