Taller didàctic Miquel Navarro “Una urbe a les teues mans”

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

La instal · lació de Miquel Navarro “Una urbe a les teues mans” està formada per centenars de petites peces grises d’alumini repartides en 50 m2 que conformen una ciutat en la qual s’espera que els participants creuen lliurement la seua. És un joc que els convida a remodelar l’espai i transformar-lo, cambiant les peces de lloc, ubicant-les cada vegada de forma diferent dins del perímetre establert.

En aquesta ciutat hi ha peces amb diferents formes: cúbiques, còniques, prismàtiques … L’objectiu és, a més del propi aspecte lúdic, que descobreixin la ciutat, desenvolupar la seua imaginació per crear la seua pròpia visió de la ciutat: l’horitzontalitat, la verticalitat, la forma, l’estructura … en definitiva projectar la visió de com pensen i imaginen la ciutat.

La instal · lació està concebuda amb una finalitat educativa, el procés de construcció i de de-construcció és una premissa fonamental en aquesta peça-instal · lació on els participants construiran la seua ciutat imaginada.

En aquest projecte didàctic pot participar tot tipus de públic, tot i que està pensada per a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys fonamentalment, que estaran dirigits per monitors que explicaran breument les ciutats de Miquel Navarro que es troben a la sala i dinamitzaran l’activitat on es troba instal · lada aquesta obra taller, i que deixaran llibertat total perquè construisquen la seua ciutat. Poden participar grups de 10 a 15 persones.

Aquest taller, funcionarà de dimarts a divendres a les 10, 11, 12, 16, 17 i 18 hores per a grups concertats durant el mes de maig. Els diumenges per a tot tipus de públic a les 11, 12 i 13 hores fins al 13 de juliol. Tindrà una durada com a màxim de vora quaranta-cinc minuts.

Aquesta activitat ajudarà a desenvolupar la creativitat i el talent artístic dels participants al temps que es reforcen les nocions cíviques de cooperació i respecte als altres i l’afirmació de la pròpia personalitat en un marc de llibertat i tolerància.