Taller Didàctic “Art i gastronomia”

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

El taller didàctic planteja una relació entre arts plàstiques i gastronomia combinant diferents tècniques com el “collage” amb elements bàsics de l’alimentació però fonamentals en una dieta equilibrada com puguen ser cereals, pasta i llegums. Es vol posar en relleu la dinàmica creativa de la gastronomia i la necessitat fer una aproximació cultural i estètica nova. El taller manté oberta la reflexió sobre el fenomen de la gastronomia com a expressió de la societat i reflex de la cultura contemporània.

Es realitza una visita guiada i comentada a l’exposició, després abans d’entrar en el taller es veu un vídeo que servix d’introducció a l’activitat. A l’entrar en el taller trobem unes taules amb materials per a realitzar l’activitat, entre els que es troben materials com a cartolines blaves, llapis, regles i gomes d’esborrar, amb els que dibuixar la silueta d’un bodegó. I aliments com ara macarrons, llentilles, fesols, safrà, canella en pols, sal, pebre roig… habituals en la dieta diària. I amb els que els participants podran experimentar les seues diferents textures, olors, sabors i formes.

Després d’este primer moment de contacte amb els materials a utilitzar se’ls proposa agafar una cartolina blava i dibuixar sobre ella el perfil d’un bodegó diferents formes i siluetes geomètriques o no de la manera més espontània i personal possible, a partir dels materials disponibles. Sobre el dibuix realitzat es van adherint els aliments triats canella, macarrons, llentilles, arròs….

El bodegó una vegada acabat portarà com a element identificatiu una etiqueta adhesiva en què aparega logotip de l’IVAM amb el títol de l’exposició. Una vegada finalitzada l’activitat didàctica, cada participant pot emportar-se la composició que haja creat, la seua pròpia obra.

Aquest taller es realitza en col·laboració amb CONSUM.

A partir 5 anys

25 persones

De dimarts a divendres de 09:30 – 13:30 h. i de 15.30 – 18:30 h. Grups escolars previa citació. Diumenges passes a las 11:00 h., 12:00 h. i 13:00 h.

Durada del taller: 1 h. 30 min. per grup.

Els tallers estèn destinats a tot tipus de públic: escolars, instituts, adults, centres ocupacionals, etc.

Telèfon d’informació i reserves 96.3869992. Dilluns, dimecres i divendres 8.30 a 10.30h i dimarts de 16.30 a 19.15h. (jose.martinez@ivam.es)