Taller d’artista de Dora García i Peio Aguirre

"Respiració Artificial. Performance"

TallersIVAM Centre Julio González

Taller d’artista “Respiració Artificial. Performance ” de Dora García en col·laboració amb el crític d’art Peio Aguirre.

Aquest taller presentarà dues línies de treball consecutives:

En la primera d’elles, anem a intentar construir entre tots els participants un “estat de les coses” de la ciutat de València com ho faria un “home que acaba de caure a la terra”: recorrent la ciutat durant un dia intens en múltiples itineraris (tants com a participants) i descrivint minuciosament i sense prejudici tot allò que veiem. A partir de la transcripció dels àudios gravats i selecció dels textos resultants elaborarem un guió per a una de les performances que tindran lloc en l’exposició a l’IVAM al febrer 2016.
En la segona, i a partir de dues converses prèvies publicades entre Peio Aguirre i Dora García sobre la noció de performance, acció i actuació, es farà un debat sobre aquests conceptes entre tots els participants, els resultats dels quals formaran part d’un tumblr (http://performanceactionsituation.tumblr.com/) que al seu torn serà utilitzat per a crear el script d’una altra de les obres que es presentarà en l’exposició.