Taller d’artista amb Paco Roca

TallersIVAM Centre Julio González

Taller «Comptant Vinyetes» amb Paco Roca

El còmic forma part d’una tradició de narració visual que es remunta als temps de les cavernes. D’on sorgeixen les idees, com donar-les forma, quina part del llenguatge del còmic ens serveix per a narrar el que volem comptar?. En aquest taller intentarem resoldre aquestes qüestions i parlarem de l’ofici de narrador.

Paco Roca (València, 1969), Premi Nacional de Còmic en 2008 per la seua novel·la gràfica Arrugas (2007), ha desenvolupat un projecte específic per a la galeria 6 de l’IVAM, l’exposició El dibuixat. Paco Roca, que estarà en exhibició fins al pròxim 30 de juny de 2019. Una aposta que analitza i expandeix les possibilitats expressives del còmic com a disciplina artística, dins del discurs consolidat al voltant del nové art per l’Institut Valencià d’Art Modern.

El còmic abandona la comoditat de la pàgina de paper perquè siguen les pròpies parets de la sala l’espai en blanc pel qual estendre’s, ocupant la galeria 6 i prenent vida pròpia per a desbordar la pròpia sala i reivindicar l’art del còmic per tot el museu.

Els inicis de Paco Roca com a il·lustrador es van vincular a la publicitat i el disseny gràfic, per a posteriorment desenvolupar una carrera d’èxit en el camp del còmic que, des de les pàgines de la revista El Víbora, on va publicar les seues primeres històries, li han portat a collir els premis més importants del còmic amb les seues novel·les gràfiques. Encara que la seua obra ha protagonitzat diverses exposicions antològiques, El dibuixat és el seu primer projecte desenvolupat directament per a un museu.

El taller és fruit del conveni de col·laboració entre l’IVAM i la Universitat Politècnica de València, Facultat de Belles Arts de Sant Carles, i de la col·laboració de la Cátedra de Estudios del Cómic Fundación SM-Universitat de València.

Dates: 30 i 31 de maig de 2019
Horari: De 09.00 h.-13.00 h.
Lloc: IVAMlab
Nombre de places: 20

Dirigit a totes aquelles persones amb coneixements de dibuix interessades a endinsar-se en el món del còmic a través de la mirada de Paco Roca.

Inscripció. TANCADA

Certificats. En finalitzar el curs s’atorgarà un certificat acreditatiu d’assistència.

Informació

Departament d’Activitats i Programes Culturals de l’IVAM

actividades@ivam.es