Subalternitats

Converses d’artistes. Mau Monleón i Julia Galán

ConversesIVAM Centre Julio González

Subalternitats. Converses d’artistes. Mau Monleón i Julia Galán

Durant la temporada 2016-2017 hem dedicat les converses d’artistes i les converses crítiques al concepte de subalternitat, en un ampli sentit del terme.
Les converses d’artistes mantenen els diàlegs entre dos artistes que mostren els processos argumentals i creatius dels seus projectes; les converses crítiques inicien un camí d’anàlisi sobre aquesta situació abans exposada, amb la intenció d’obrir noves possibilitats de relació.

Julia Galán

Artista Interdisciplinari. Els seus projectes giren entorn a la ficció, al joc d’espills, la identitat, qüestions de gènere i violència. Ha treballat com a artista en residència en diverses ciutats com: Berlín i Nova York. Al llarg de la seua trajectòria ha exposat en diferents Museus, Galeries i Fires d’Art Nacionals i Internacionals.

Doctora en Belles arts i professora en la Universitat Jaume I.

 

“¿que tal estás?”, 2004-2012 de Julia Galán

 

Mau Monleón

Artista transdisciplinar, treballa especialment en qüestions de gènere, migració, i violència. En la seua obra predomina una funció social, posant l’art al servei de la ciutadania. S’especialitza en art públic i activisme, videoinstal·lació, fotografia i escultura.

Ha exposat en múltiples galeries i museus tant nacionals com en l’estranger, així com en l’esfera pública. Com a comissària destaquen els seus projectes In-Out House. Circuitos de género y violencia en la era tecnológica(2012) y Women in Work. Mujer, arte y trabajo en la globalización (2017).

Doctora i professora en Belles arts (UPV), és membre del Laboratorio de Creaciones Intermedia  (LCI). Directora de la Plataforma de Lucha Contra la Violencia de Género, www.artecontraviolenciadegenero.org. Destaquen les seues publicacions: La experiencia de los límites. Híbridos entre escultura y fotografía en la década de los ochenta (1999); AAVV, Nosotr@s hablamos. Superando discriminaciones en la adolescencia  (2011), i “Towards a socio-political Ethics of Art and Technology in the era of Globalization. Fighting gender violence in the public Sphere”en Critical Cartography of Art and Visuality in the Global Agee (2014), entre altres múltiples articles i llibres.

Mau Monleón, “Las elegidas”, Salvador de Bahía, Brasil 2002

Fotograma del vídeo protagonitzat per Vanda Machado, Professora en la Escola Viva, que transmet la cultura afrobrasileña oral als xiquets.
Videoinstalació / A partir d’entrevistes a dones sobre la identitat negra en Salvador de Bahia, Brasil. / Total 7 videos 30’ min.