Sinergies Lab

Grup d’investigació multidisciplinar sobre processos creatius

EducacióIVAM Centre Julio González

 

COMPLET

Grup d’investigació multidisciplinar sobre processos creatius
Dinamització: Laura Ú. Pastor.

Amb motiu de la formació que es va celebrar el passat 27 i 28 de maig de 2017 a l’IVAM sobre moviment i traç, on es va convidar Segni Mossi, vàrem percebre una necessitat de fer trobades multidisciplinars sobre art, educació i tècniques experimentals expressiu-creatives.

Va haver una demanda de formació i és obvi que hi ha una tendència creixent en la nostra societat cap a accions d’intercanvi i cocreació, en el camp tocant entre l’art i l’educació.

El sistema educatiu actual obsolet necessita d’idees i recursos i pensem que l’art és una de les eines més encertades per donar-li vida i aire fresc. Per aquest motiu i perque l’IVAM és un espai d’investigació, ciutadania, creació i proximitat, pensem que deu ser un punt de trobada, on s’intercanvien, es reflexione i es creen mecanismes per a l’aproximació artística a la vida contemporània. Amb qui? Amb persones que es troben dins d’aquest paraigüa, quin paraigüa? El de l’art i l’educació.

Així, artistes, creadores, educadores i diferents persones interessades, amb una motivació i estima per l’art, pel coneixement humà i preocupació social, volem generar un grup de treball, un formiguer on construir amb l’IVAM. Crearem o descobrirem nous recursos per conèixer, sentir, intercanviar, moure, pensar i gaudir de l’art des de dins cap enfora, i des de fora cap endins, amb la participació de persones de diverses procedències. Aquests recursos, idees i conclusiones volem extender-les com espores en la nostra societat.

En resum…

Què?
Crear un grup de treball mensual (laboratori experimental) per a investigar sobre l’expressió i la creativitat de forma multidisciplinar, amb diferents llenguatges i tècniques artístiques, entorn als nostres cossos, la col·lecció de l’IVAM, els seus espais comuns, i els carrers de València.

Qui?
20-30 persones afins a l’educació, l’intervenció social i l’art, o interessades en els mateixos.

Per a què?
Generar una reflexió i intercanvi de perspectives multidisciplinars, (arts escèniques, arts plàstiques i visuals, arquitectura, educació, filosofia, sociologia, i un llarg etcétera), que enriquisquen el quefer quotidià de les persones implicades i els seus pròxims, així com de la pròpia institució.

Per què?
Perquè se’ns mor l’educació i necessitem seguir creixent, aprenent i compartint reflexions i aprenentatges.

Com i quan?
Trobades mensuals. Els diumenges de 10-14 hores de Gener a Maig de 2018 (en febrer hi haurà 2 sessions): 21 GENER, 4 I 11 FEBRER, 25 MARÇ, 22 ABRIL, i 27 MAIG

La metodologia de treball l’aniran definint les participants.

Per a més informació: didactica@ivam.es

Vídeo