Simposi “Re-definició de fotografia en el context del patrimoni cultural”

ICOM-CC

ColaboracionesIVAM Centre Julio González

L’IVAM alberga el simposi organitzat pel Grup de Treball de Materials Fotogràfics del ICOM-CC en col·laboració amb el Grup Espanyol de l’Institut Internacional per a la Conservació d’Obres Històriques i Artístiques (Ge-IIC). L’esdeveniment està dissenyat per a poder establir un debat obert sobre el que entenem per fotografia en els nostres dies. Aquesta necessitat de reflexionar sobre la definició de fotografia parteix de la situació actual en la qual el patrimoni fotogràfic es troben en una cruïlla entre els analògic i el digital.

L’activitat que es proposa és un simposi d’un dia de duració amb breus conferències d’experts en la matèria amb diferents trajectòries al matí. A continuació, es formaran grups amb els assistents al simposi per a debatre sobre la redefinició de la fotografia. El simposi conclourà amb una taula redona entorn d’aqueix concepte, què intentem preservar i quines són les estratègies que hem de posar en marxa per a això.

Aquest simposi està dirigit a tots els professionals de la cultura que treballen amb fotografia, des d’alumnes i professionals d’Història de l’Art, de Belles arts, d’Arts i Ofici, i de Conservació i Restauració, passant per personal de Museus i gestors de Col·leccions, fins a totes aquelles persones interessats en l’Art, en la Fotografia i en la preservació dels Béns Culturals.

Més informació i inscripcions, ací