Rapsòdia en verd. Taller amb Sofía Alemán

Mediacions i observacions a partir del jardí efímer de l'IVAM

DIMDIMTallersIVAM Centre Julio González

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus 2023, i dins de la programació especial radicada dins del jardí Un jardí en el museu! – la vegetació ha pres l’hall del museu!–, et convidem a participar en una mediació basada en el reconeixement, l’atenció i el contacte entre espècies.

El taller s’inspira en l’àlbum Plantasia, de Mort Garson (Warm earth music for plants and people who love them), per a explorar els vincles entre el paisatge natural i la visualitat; entre el subjecte, la naturalesa, la cultura i els seus diàlegs. Indagarem en les diferents representacions dels elements vegetals, seguint una metodologia arxivística però, al mateix temps, posant especial atenció en les diferents maneres de percepció.

Durant la concepció del terme paisatge, tres conceptes s’articulen: el subjecte, la naturalesa, i el vincle entre tots dos. Aquest vincle pren una sèrie d’arguments culturals que venen a reflexionar sobre “allò que es veu”. Aquesta proposta tracta de, a través de la imatge, proposar una relació tàctil i sonora que, igual que la mirada, subjective i genere el paisatge de l’hall.

Si vols assistir has d’inscriure’t prèviament:

Rapsòdia en verd per a públics adults i joves: dissabte 20 maig a les 12h

Rapsòdia en verd per a públics familiars: diumenge 21 de maig 12h

Sofia Alemán és artista visual, fotògrafa i investigadora. A través dels llenguatges propis del mig gràfic i fotogràfic, planteja un procés creatiu a partir de la descomposició cap al grau zero de la percepció i de la construcció del règim *escópico, heretat de la tradició pictòrica i accelerat pel tecno-capitalisme.

Relacionats

Un jardí que creix i es comparteix. Programació DIM

18 mai. 2023 – 21 mai. 2023
DIMTallersVisitesIVAM Centre Julio González

Un jardí al museu! Intervenció efímera

18 mai. 2023 – 21 mai. 2023
DIMIVAM Centre Julio González