Projecció ‘Si tu vas à Paris’ de Jacquie Chavance i Guillaume Mazeline

Cicle 'Treballadores de la llar en la pantalla'. La Filmoteca

CinemaConversesIVAM Centre Julio González

El cicle Treballadores de la llar en la pantalla és una col·laboració entre l’IVAM i la Filmoteca amb motiu de l’exposició En una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures d’Ana Penyas i Alba Herrero. El cicle aborda, des de diferents mirades, la realitat de les treballadores de la llar i les cures en diferents temps i contextos.

  • Si tu vas à Paris. Jacquie Chavance, Guillaume Mazeline, Bruno Tur. França. 2013. V.O.S. CAST. B/N y color. 52′. Digital HD. Presentació i col·loqui amb Bruno Tur, assessor històric del documental , juntament amb Ana Penyas i Alba Herrero.

A principis de la dècada de 1960, en ple franquisme, centenars de milers d’espanyols i espanyoles van emigrar a països europeus, principalment a França, Alemanya i Suïssa. Moltes eren dones que sortien dels seus pobles per primera vegada i marxaven soles a París per treballar com a empleades domèstiques. Aquest documental explica la història de set dones que van sortir de Polinyà del Xúquer buscant un futur a París.

Relacionats

Ana Penyas i Alba Herrero. En una casa

11 nov. 2022 – 30 abr. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González

Treballadores de la llar en la pantalla. La Filmoteca

30 mar. 2023 – 19 abr. 2023
CinemaConversesIVAM Centre Julio González