Projecció “El adiós” + “Libertad” de Clara Roquet

Cicle Treballadores de la llar en la pantalla. La Filmoteca

CinemaConversesIVAM Centre Julio González

El cicle Treballadores de la llar a la pantalla és una col·laboració entre l’IVAM i la Filmoteca amb motiu de l’exposició En una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures, d’Ana Penyas i Alba Herrero. El cicle aborda, des de diferents mirades, la realitat de les treballadores de la llar i les cures en diferents temps i contextos.

  • El adiós. Clara Roquet. Espanya. 2015. Color. 15′. DCP. Intèrprets: Jenny Ríos, Mercé Pons, Júlia Danés.

Una empleada domèstica boliviana intenta complir els darrers desitjos de la seua senyora. Espiga d’or al millor curtmetratge a la SEMINCI de Valladolid.

  • Libertad. Clara Roquet. Espanya, Bèlgica. 2021. Color. 104′. DCP. Intèrprets: Maria Morera, Nicolle Garcia, Nora Navas, Vicky Peña, Carol Hurtado, Maria Rodríguez Soto, David Selvas.

Després de molt de temps sense coincidir a la casa d’estiu, la família Vidal passa les últimes vacances amb l’àvia Ángela. Per primera vegada a la vida, l’adolescent Nora sent que no troba el seu lloc: els jocs de xiquets li semblen ridículs i les converses dels adults encara li vénen grans. Però tot canvia amb l’arribada de Libertad, una xica un any més gran que ella, filla de la dona que té cura de la seua àvia. “Roquet ha aconseguit en la seua primera pel·lícula un equilibri gens fàcil. D’una banda, un guió subtil que parla de moltes coses que ens afecten com a societat; de l’altra, una direcció d’actrius perfecta”. Pepa Blanes, Cadena SER.

Relacionats

Ana Penyas i Alba Herrero. En una casa

11 nov. 2022 – 30 abr. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González

Treballadores de la llar en la pantalla. La Filmoteca

30 mar. 2023 – 19 abr. 2023
CinemaConversesIVAM Centre Julio González