Dia Internacional del Cor de l’Alba

Retransmisió en directe des del Parc Natural de l'Albufera

MúsicaPresentes DensosTerritori

El Cor de l’Alba és el cant matutí dels ocells en començar un nou dia. Depenent de l’espècie, el lloc, i les condicions meteorològiques, el Cor de l’Alba pot variar l’hora del seu començament (encara que siga quasi sempre de matinada, abans de començar el dia) i el seu to, i depenent de l’època de l’any se sol mesclar amb altres anomenades ornitofóniques.
El International Dawn Chorus Day se celebra anualment el primer diumenge de maig. Aqueix dia, diferents persones i col·lectius matinen (o vetlen), i es concentren en una localitat adequada per a donar la benvinguda al Cor de l’Alba. La tradició es remunta a 1984. Des de llavors, s’ha celebrat tots els anys en multitud de localitats a tot el món.
Des de 2014, el col·lectiu internacional SoundCamp organitza l’esdeveniment Reveil, que consisteix a celebrar el Dia Internacional del Cor del Començar el dia realitzant una retransmissió en xarxa de sons del Cor de l’Alba de tot el planeta. És una retransmissió que sol durar una mica més de 24 hores, seguint el gir del planeta, franja horària per franja horària, com una ona sonora que recorre tot el globus.
En l’edició de 2022, l’IVAM se suma a aquesta iniciativa en el marc del cicle Presents densos, i emetrà en directe el cor matutí dels ocells que habiten El Parc Natural de l’Albufera. El lloc on establirem el nostre soundcamp serà la Torre del Tancat de Mília. El stream es podrà escoltar entre les 5h i les 6h del matí a través del següent enllaç: