Presentació i inauguració “Trascity. Alberto Feijóo”

Diàleg entre Alberto Feijóo i Nuria Enguita

ConversesIVAM Centre Julio González

Et convidem a acompanyar-nos a la presentació i posterior inauguració de Trascity. A la conversa, l’artista, Alberto Feijóo, i la comissària i directora de l’IVAM, Nuria Enguita, ens donaran algunes claus d’aquesta proposta específica per a la Galeria 3 del museu.

Trascity és un projecte que reflexiona sobre els rols i espais que ocupem i sobre els objectes que acumulem i col·leccionem, entre ells imatges. La instal·lació intenta reformular des de diferents perspectives els usos de la sala expositiva, que s’utilitzarà com a rèplica d’un espai que existeix al món exterior, un lloc de treball, un punt de trobada, un espai en construcció, un arxiu d’imatges o traster d’objectes del passat.

Trascity fa referència a la problemàtica contemporània de trobar un lloc al món; un espai on explorar les nostres inquietuds, un refugi on assolir una independència. Un espai físic on l’artefacte artístic es converteix en un objecte de consum.

Trascity és sinònim d’identitat mutant, de transformació, de ciutat que t’atrapa, d’apropiació, de cultura popular, de magatzem de memòria, de pas del temps o de mise en abyme.

Trascity és un local comercial de trasters per llogar que està situat al carrer on visc a Alacant i que connecta amb un altre espai similar a Londres anomenat Yellow Bricks on, la meua parella i jo, deixem les nostres coses quan decidim mudar-nos de Londres a Alacant a finals del 2020. M’agrada pensar que aquest projecte va començar quan jo encara no ho sabia.” Alberto Feijóo

Relacionats

Trascity. Alberto Feijóo

01 jun. 2023 – 07 gen. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González