Presentació i inauguració ‘Francesca Woodman i Julia Margaret Cameron: retrats per a somiar’

A càrrec de les conservadores de fotografia Mariama Attah i Georgia Atienza

ConversesIVAM Centre Julio González

Com a acte previ a la inauguració de l’exposició Francesca Woodman i Julia Margaret Cameron: retrats per a somiar, comptarem amb una xarrada introduïda per Mariama Attah, conservadora de fotografia de la National Portrait Gallery de Londres i Georgia Atienza, assistent de conservació de fotografia en la mateixa institució.

Després de la xarrada es podrà visitar l’exposició, on trobarem obres de dos de les dones més influents de la història de la fotografia: Francesca Woodman i Julia Margaret Cameron. Ambdues van viure amb un segle de diferència: Cameron va treballar al Regne Unit i Sri Lanka a partir de la dècada de 1860 i Woodman a Amèrica i Itàlia en la dècada de 1970. Amb més de 140 fotografies d’època excepcionals, l’exposició abasta la carrera de totes dues artistes i proposa noves maneres de contemplar la seua obra i l’evolució del retrat fotogràfic en els segles XIX i XX.

L’exposició anirà acompanyada d’un catàleg, que inclou assajos i contribucions de la comissària de la Woodman Family Foundation, Katarina Jerinic, i de la destacada historiadora de la fotografia Helen Ennis.

  • 19h Presentació
  • 20h Inauguració

Relacionats

Francesca Woodman i Julia Margaret Cameron: retrats per a somiar

11 jul. 2024 – 20 oct. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González

Visita Francesca Woodman i Julia Margaret Cameron: retrats per a somiar

11 jul. 2024 – 20 oct. 2024
MediacióIVAM Centre Julio González