Presentació del llibre “Cartas en torno a Manolo Millares, Pablo Palazuelo y otros”

Una correspondència (2018-2022) entre Alfonso de la Torre i Joan Gómez Alemany

AltresConversesIVAM Centre Julio González

Presentació del llibre “Cartas en torno a Manolo Millares, Pablo Palazuelo y otros”, amb la participació dels autors Alfonso de la Torre i Joan Gómez Alemany, i de l’editor i autor del pròleg del llibre Josep Lluís Galiana.

Es tracta d’un llibre singular dins de la teoria de l’art i la crítica literària, fruit de més de quatre anys de treball. Ha sigut escrit conjuntament per Alfonso de la Torre (Madrid, 1960), qui és un dels crítics i comissaris d’art més prestigiosos internacionalment (gran especialista dels artistes Manolo Millares i Pablo Palazuelo, autor dels seus Catálogos Razonados i Joan Gómez Alemany (València, 1990), artista interdisciplinari de nova generació (resident entre Espanya i Àustria, la música i els treballs del qual els visuals s’han presentat en prestigiosos festivals i museus per tota Europa). Una de les peculiaritats del volum, dedicat principalment als pintors Manolo Millares (Las Palmas de Gran Canaria, 1926-Madrid, 1972), de qui en 2022 es compleixen 50 anys de la seua mort, i Pablo Palazuelo (Madrid, 1915-2007), és com, en comptes de recórrer a un format acadèmic, explicatiu i poc original, s’ha anat creant a partir d’una extensa i meditada correspondència entre els seus autors. Les correspondències resulten en una mescla de moltes disciplines (arts visuals, literatura, música o cinema) que adquireixen un perfil interdisciplinari i fragmentari.

En finalitzar la presentació es projectaran les vídeocreacions: Millares 1970, de Manolo Millares, i Millares 1972-2022, de Joan Gómez Alemany.

https://www.edictoralia.com/cartas-en-torno-a-manolo-millares-pablo-palazuelo-y-otros-una-correspondencia-2018-2022-entre-alfonso-de-la-torre-y-joan-gomez-alemany/