Presentació del catàleg ‘De l’abjecte. Mur sobre llenç’, de Patricia Gómez i María Jesús González

Guanyadores del Premi d'Arts Visuals Alfons Roig 2022 al Projecte Artístic. Acte presentat per Álvaro de los Ángeles

ColaboracionesIVAM Centre Julio González

Moltes petjades anònimes, conscients o inconscients, marquen els murs de l’antic complex hospitalari. Un incendi, una gotera, frecs del capçal d’un llit, despreniments, esgarrapades, colps de mobiliari, una inscripció indesxifrable, un insult, un grafiti fet de fang i fum. Tot escriu el mur, el tiny, l’incidix, el pinta, el taca, l’esborra, el degrada.

Amb este projecte s’ha tractat d’imaginar la possibilitat de traduir estos murs residuals a paisatges, convertint-los en finestres del fins ara invisible, marginal i oblidat.

Els fragments rectangulars extrets de les parets mitjançant arrancada mural i allotjats sobre un nou suport de llenç, es transmuten en paisatges. Paisatges sense punt de fugida, ni llum ambiental, sinó fets de color, matèria, temps i memòria. Traslladats al món exterior, són finestres. Finestres que, encara que no miren cap a fora, no són cegues, han vist i també sentit. Miren cap a dins i ens permeten contemplar les vistes del món interior d’un lloc i unes històries que mereixen ser rescatades.

 

Un projecte de Diputació de València