Presentació del llibre “Vencedor y vencido ” de Sento Llobell

AltresIVAM Centre Julio González

Amb motiu de l’exposició “VLC. València línia clara”, Sento Llobell presenta el seu llibre “Vencedor y vencido”.

Vicent Llobell Bisbal (València, 1953)

Després de llicenciar-se en la Facultat de Belles Arts de València , exerceix com a professor d’anatomia en la mateixa facultat entre 1979 i 1981, any en el qual abandona la docència per a dedicar-se a dibuixar còmics.

Etiquetatge, dins del moviment de la “línia clara”, com un dels integrants de la anomenada”Nova Escola Valenciana” dels anys 80. Publica títols com a “Romance”, “El Laboratorio del Dr. Arnau”, “Ruinas”,”Cazando millionarios” i “El cartero audaz” amb guions propis . “Velvet Nigths” (amb l’escriptor Ramón de España) i la sèrie “Tirant lo Blanc”amb guió del novel·lista Jaume Fuster.

Té un ampli book en il·lustració publicitària. Amb el temps, la presència de les tres dimensions és cada vegada mes freqüent en la seua obra. Ha dissenyat falles avantguardistes com la de la Plaça de l’Ajuntament de València en 1986 i 1987, o en la plaça de Na Jordana 2005 i 2011, així com la gegantesca figura transitable de “Gulliver” que es troba en el llit del riu Turia de la mateixa ciutat. La publicació en “El jueves” de caricatures, en forma de recortable, marca una altra opció estètica en la seua curiositat per les tres dimensions.

Des de 1981 té editats 12 àlbums de còmics, ha il·lustrat 6 llibres i dissenyat 25 cartells. Les seues il·lustracions i còmics s’han publicat en mitjans com “Bésame Mucho”, “El Víbora”, “Cairo”, “Madriz” ,” TBO”, “Pequeño País”, “El Temps”, “EL Independiente”, “EFE EMA” o “El Jueves”.

En l’actualitat resideix a Sagunt (València), segueix dibuixant còmics i ha tornat a prendre contacte amb la docència impartint cursos de postgrau en la Facultat de Belles arts de València i cursos monogràfics en l’Escola Superior d’Art i Tecnologia de la mateixa ciutat.