Presentació del fotollibre “Turia” de Juan Margolles

AltresIVAM Centre Julio González

Presentació del fotollibre “Turia (no se puede cruzar dos veces el mismo río)” de Juan Margolles.

El projecte ‘Turia’ proposa una reflexió ajuste a la idea de canvi constant, i ho fa mitjançant un recorregut temporal i emocional pel llit del riu Turia. Un riu que des del seu naixement fins a la desembocadura, s’ofereix com a testimoni i protagonista dels models polítics, els canvis econòmics i el desenvolupament social esdevinguts en la història contemporània de tota la regió.

En la presentació l’artista Juan Margolles estarà acompanyat per Jorge Alamar, director de La Fotoescuela i Estela Sanchis, artista i gestora cultural.

Juan Margolles (Mar del Plata, Argentina 1975. Viu i treballa a València des de l’any 2000)

Els seus projectes fotogràfics es construeixen a partir d’una pausada observació del seu entorn immediat, i proposen una reflexió ajuste al grau en què el desenvolupament contemporani condiciona la manera d’habitar les ciutats, modifica patrons socials i determina la nostra relació amb la naturalesa.

El seu treball ha sigut exhibit en el Museu de la Il·lustració i la Modernitat MuVIM-València (cat.), Museu d’Art Contemporani Vojvodina Sèrbia (cat.), Museu de Belles arts J. Bonadeo Argentina (cat.), Galeria Luis Adelantado València, La Casa Encendida Madrid (cat.), Espacio de Creación Contemporánea ECCO Cádiz (cat.), Haskoy YunIplik Fabrikasi Istanbul (cat.), Matèria GalleryRoma i Spazio Nea Nàpols entre uns altres.

Margolles ha rebut la beca VEGAP 16 i Generación 2011 Caja Madrid, el Premi FullContact 16 i Art Photo Bcn 14. Ha sigut nominat a millor llibre de Fotografia de l’Any pel Festival PhotoEspaña 15, nominat per Plat(t)form 13-Winterthur Fotomuseum i seleccionat per a Sovereign European Art Prize, Premio Internacional de Artes Plásticas Obra Abierta i finalista en el Premi de Fotografia El Cultural.

Ha participat en el Festival SCAN16 de Tarragona, Festival Encontros da Imagem Braga 15, Festival Art Photo Bcn 14, Biennal de Fotografia de Tenerife Fotonoviembre 13 i en Descobrimientos Photoespaña12