Presentació del Documental Llorenç Barber & Montserrat Palacios – Outsider of Sound a càrrec dels artistes i realitzador

CinemaIVAM Centre Julio González

La projecció del documental Llorenç Barber & Montserrat Palacios – Outsider of Sound comptarà amb la presència dels artistes i oferirà un avanç de 62 minuts del total del documental, que ha sigut realitzat per l’historiador i crític d’art Joan. J. Soler Navarro per a la revista i canal Sinergias.

Al llarg de 240 minuts el documental recorre la trajectòria i aprofundeix en la importància artística de Llorenç Barber. Robert Ahsley deia del músic en 1991 que era “el més brillant compositor de la jove generació espanyola de hui. Quan fa sonar les campanes, constitueix una de les experiències més importants de la nova música que s’ha sentit recentment a Europa”. En el documental, Llorenç Barber ens parla, com a protagonista principal, del naixement de l’art sonor a Espanya a partir de les influències de John Cage i Stokhausen, i la seua difusió amb el seu amic i contemporani Juan Hidaldo (ZAJ) Fluxus.

El film també descobreix perquè ambdós triaren la campana com a instrument d’expressió artística i en ell, comenten alguns dels 400 concerts oferits en els cinc continents. Compostos per Llorenç Barber, de vegades ha arribat a dirigir (o coordinar) 200 persones en cada intervenció musical juntament amb l’artista sonora Montserrat Palacios, esposa del compositor.