Performances “Striptease” i “Bombers amb grans mànegues” de Pere Faura

AltresIVAM Centre Julio González

STRIPTEASE +BOMBERS AMB GRANS MÀNEGUES

“Striptease” és un striptease al teatre i a la seua mirada. Un striptease, una performance i una conferència que compara de manera irònica i divertida el fet teatral amb l’art de despullar-se.

Què esperem veure quan anem al teatre? I quan veurem un striptease? I quan veurem una peça de teatre que es diu “striptease”?

“Striptease” parla d’aqueixes espectactivas, del mecanisme de generació del desig en ambdues convencions i de la relació de seducció entre performer i espectador, on la seua mirada es converteix finalment en la protagonista principal d’aqueix striptease.

“Bombers amb grans mànegues”. En un intent de despullar als despullats, la peça re-visita l’imaginari pornogràfic com a pràctica coreogràfica.

Amb estratègies que oscil·len entre la concreta re-contextualització i la completa abstracció, un ballarí practica només la dansa dual per excel·lència. Una masturbació sense soledat. Un striptease a l’arquitectura del plaer que el públic presència en aqueix espai entre ser espectador i ser voyeur, entre alló públic i alló privat, entre l’explícit i l’eròtic. Una reflexió nua, suada i bruta sobre la gimnàstica de l’excitació i la fisicalidad del desig.

Biografia

Pere Faura es gradua de la School for New Danse Development d’Ámsterdam el 2006, amb una peça que guanya l’ITS Festival Award, i és seleccionada per a la gira DansClick en diferents ciutats dels Països Baixos. Aqueix mateix any entra com a coreògraf resident en el Teatre Frascati d’Amsterdam i en 2009 rep el prestigiós Premi Charlotte Koler. En 2011 es gradua en l’Amsterdam Màster of Choreography i torna a Barcelona on continua produint nous espectacles amb la col·laboració de diversos centres de creació de la ciutat.

El seu treball es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, en una coreografia multidisciplinària entre tots els elements que conformen l’engranatge teatral.

A part del seu treball com a creador, des del seu retorn a Barcelona, ​​també ha participat en processos de programació i disseny de contextos d’exhibició artística a través de la plataforma CRIM (Creadores Independentes en Movimento), dins del col·lectiu ARTAS (Artistas Asociados a La Poderosa) i com a membre fundador de G.R.O.A.(Grupo de Investigación de Universos Artísticos) on encara desenvolupa projectes com a “Caravana de Tráilers” en col·laboració amb Claudia Solwat i Anna Rubriola.