Nuit des Idées

Carta blanca a Bouziane Khodja: “Europa, feliç o quasi”

AltresIVAM Centre Julio González

L’Institut Francés de València en col·laboració amb l’IVAM organitzen una conferència-debat en el marc de l’esdeveniment internacional “Nit de les idees”. L’escriptor i periodista Bouziane Khodja reunirà a l’IVAM quatre autors francesos, l’actualitat literària dels quals gira al voltant de l’ampli tema de la reconstrucció.

La conferència tindrà lloc a l’IVAM el divendres 25 de febrer de 2022, a les 19.30 h. (L’entrada gratuïta i la conferència s’impartirà en francés amb traducció simultània).

Un es pot sorprendre en veure que la Unió Europea és considerada per molts com una eina que amenaça les nostres vides quotidianes. No obstant això, continua apareixent com una oportunitat quan fomenta el vincle de confiança dels ciutadans europeus entre si, d’una banda, i, per una altra, amb els seus Estats particulars.

Els europeus estem vivint un moment clau de la nostra existència com a ciutadans d’un territori comú, que s’obri a nous reptes: pandèmia, revolució digital i necessitat de descarbonitzar el medi ambient. Sense parlar d’altres temes molt preocupants com són tolerància vs intolerància, diversitat vs ultranacionalisme, etc. Aquests temes ens fan preguntar-nos si, al final, vivim en llibertat i amb dignitat a Europa i, encara més, quines bases ens permetran reconstruir Europa?

Els autors convidats:
Sedef Ecer, novel·lista i dramaturg.
Yahia Belaskri, escriptor.
Emmanuel Razavi, escriptor, periodista.
Nathalie Philippe, especialista en xarxes socials i directora editorial.