New Scenario. Comissariat més enllà del cub blanc

Programa d’Art i Context

Art i ContextTallersIVAM Centre Julio González

New Scenario (Paul Barsch i Tilman Hornig) proposen un taller en el qual es produiran espais d’exposició ràpida, ad hoc, amb obres d’art (proxi-) in situ. L’activitat se centrarà en les oportunitats i els problemes d’uns certs espais a l’hora d’exposar més enllà del cub blanc. Així, s’exploraran alguns espais de l’IVAM i es tractaran qüestions de documentació i difusió.

Els participants hauran de portar objectes quotidians o d’art per a dur a terme l’acció.

Des de 2015, el projecte artístic i curatorial New Scenario, dels artistes visuals Paul Barsch i Tilman Hornig, ha concebut i realitzat diverses exposicions en línia amb artistes internacionals en escenaris narratius –(off)site-specific, sense cubs blancs, que van més enllà de l’espai expositiu convencional– per a explorar i redefinir nous formats de presentació en l’era postdigital. El seu projecte expositiu més reconegut, Bodi Holes, que va tenir lloc en tots els orificis del cos humà, va formar part de la 9a Biennal de Berlín. En 2021, van estrenar l’exposició col·lectiva Chernobyl Papers, que es va realitzar en la zona d’exclusió contaminada al voltant del reactor en ruïnes.

Projectes: Crash (2015), Jurassic Paint (2015), Body Holes (2016), Residency (2017), Hope (2017), Cameron Nichole is Chloe Sevigny is Bruce Nauman (2018), Whiteout (2019), Chernobyl Papers (2021).

http://newscenario.net