Mirades crítiques sobre Joan Fuster a l’IVAM

Any Joan Fuster

ConversesIVAM Centre Julio González

Entre el 30 de novembre i el 15 de desembre es realitzarà a l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), de València (Saló d’actes, Guillem de Castro, 118), un cicle d’activitats sobre Joan Fuster (Sueca 1922-1992). És una activitat promoguda per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, en col·laboració amb l’IVAM, en el marc de l’Any Joan Fuster i la commemoració del naixement de l’escriptor per la Generalitat Valenciana.

El coordina Francesc Pérez Moragón, que des de 1993 ha comissariat exposicions, publicat recerques i organitzat sessions d’estudi i difusió entorn de l’assagista. És membre de la Càtedra Joan Fuster (UV), exdirector i assessor extraordinari de l’Espai Joan Fuster (Sueca).

El cicle ofereix un ventall de visions diverses i no sempre coincidents sobre la circumstància històrica i l’arriscada aventura intel·lectual del personatge, en temps quasi sempre adversos. Les tractaran professors i especialistes en distintes matèries, periodistes i testimonis caracteritzats per una independència de criteris molt adequada per a enfrontar-se, tants anys després, a una obra prodigiosa.

PROGRAMA
• Dimecres 30 de novembre. Conferència de Lola Badia Joan Fuster catedràtic, o com la passió del país esdevé història social de la cultura. Saló d’actes IVAM. València, 19:00 h.

• Divendres 2 de desembre. Taula redona La gresca postfranquista (amb Rosa Solbes, Miquel Ramos i Nel·lo Pellicer). Saló d’actes IVAM. València, 19:00 h.

• Dimarts 13 de desembre. Taula redona Joan Fuster: les idees, la vida (amb Elisabeth Maluquer, Miquel Nicolás, Ferran Archilés). Saló d’actes IVAM, València, 19:00 h.

• Dijous 15 de desembre. Conferència de Juan Manuel Bonet De verbo a la crónica de la realidad y más allá: un paseo por la colección artística de Joan Fuster. Saló d’actes IVAM. València, 19:00 hores.