‘Més enllà del control’, una performance de Carolina Caycedo

En el marc de l'exposició 'Carolina Caycedo. Terra dels amics'. #IVAM35

ConversesIVAM Centre Julio González

Dins de la programació de l’exposició Carolina Caycedo. Terra dels amics, i com a nexe entre la presentació de l’exposició i la inauguració, l’artista realitzarà l’acció Més enllà del control (2013-present), al costat de: Alba Teresa Higuera Buitrago, Claudia García Giraldo, Erika Paez Manjarrés, Leonora Castaño Caro,  Luisa Roldán Giraldo i María Esperanza Ramírez de la Col·lectiva de Dones Refugiades, Exiliades i Migrades.

Esta performance, de 15 minuts de duració, es construïx a partir de les relacions visuals i teorètiques entre les rescloses, la manera en què manipulen i contenen els cossos d’aigua, i la contenció física, legal i psicològica del cos social. Els gestos que s’exploren inclouen aquells utilitzats per la policia o l’exèrcit per a contindre i trencar masses o manipular individus en l’espai públic. L’acció també al·ludix al corrent i a la caiguda, condicions necessàries en un riu per a construir una resclosa hidroelèctrica.

Carolina Caycedo va nàixer a Londres de pares colombians. Viu a Los Angeles. Les seues exposicions individuals recents inclouen: Land of Friends (Terra d’amics), Baltic, Newcastle (2022); Ballroom Marfa, Texas (amb David de Rozas) (2021); MCA Chicago (2020); ICA Boston (2020); Muzeum Sztuki en Łódź (2019). Ha participat en nombroses exposicions col·lectives incloent 15 Biennal de Cuenca, Ecuador (2021), We Are History (Som Història), Somerset House, Londres (2021); LA TRIENAL 20/21, El Museo de Barrio, Nova York (2021); la Biennal d’Arquitectura de Chicago (2019).

Relacionats

Carolina Caycedo. Terra dels amics

13 jun. 2024 – 13 oct. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González