Lliurament del Premi Internacional Julio González 2014

S'atorga a l'artista Christian Boltanski

AltresIVAM Centre Julio González

Christian Boltanski (París, 1944) rep el Premi Internacional Julio González de la Generalitat Valenciana, en la seua edició 2014. Aquest guardó distingeix a les persones que per la seua trajectòria destaquen en la creació artística a nivell internacional. En les dotze edicions anteriors han rebut aquest premi Georg Baselitz, Cy Twombly, Eduardo Chillida, Anish Kapoor, Markus Lüpertz, Robert Rauschenberg, Anthony Car, Miquel Navarro, Pierre Soulages, Frank Stella, Robert Morris i Bernar Venet.

La memòria, la pèrdua i la mort són els eixos fonamentals de l’obra de Christian Boltanki, un artista obsessionat pels grans temes vinculats a l’existència humana, com la desaparició, l’oblit, l’atzar de viure i l’escàs -o inexistent- rastre que deixa qualsevol vida després de deixar d’existir. La Réserve des Suisses Morts, 1991, una de les seues obres més significatives, forma part de la Col·lecció del *IVAM.

“Quanta més edat tenim, major és la impressió de caminar sobre un camp de mines. Els amics salten per l’aire al nostre al voltant i demà, potser, siga el nostre torn”, explica Christian Boltanski. Aquests grans temes quedaran reflectits en l’exposició que amb motiu de la concessió del Premi Internacional Julio González 2014, tindrà lloc en l’IVAM l’últim trimestres de 2016.

Relacionats

Christian Boltanski guardonat amb el XIII Premi Julio González

25 mar. 2015
ConvocatòriaNota de premsa