L’IVAM produeix

Conferència de l'artista Cristina Lucas

AltresConversesIVAM Centre Julio González

L’IVAM ha incorporat una nova línia d’actuació artística centrada en propostes específiques de diversos autors per a la façana principal del museu i l’espai d’accés a l’IVAMLab. Sota el títol L’IVAM produeix s’oferiran una sèrie d’imatges en gran format que s’exhibiran en la paret principal del museu i a l’interior de l’ e intervencions en el IVAMLab. Ambdues línies de producció estan pensades i creades ex profeso per a reflexionar sobre el paper de l’art en la nostra societat.

La primera de les intervencions és a càrrec de Cristina Lucas (Jaén, 1973), artista multidisciplinària que ha desenvolupat un estil personal actualitzant els camps expressius de la performance, el happening, el vídeo, la instal·lació, el dibuix i la pintura que li han proporcionat un ampli reconeixement nacional i internacional.

En paraules de la mateixa autora la seua obra Box, que estarà exposada durant sis mesos fins a finals de juny, “tracta de l’interior d’un prisma quadrat. És una imatge senzilla, sense referències, inquietant però molt pròxima; es tracta de l’interior d’un nínxol mortuori. El contenidor final. Presentant un espai tridimensional, l’últim estatge, en una façana que generalment és recorreguda amb la velocitat amb que es llig l’efímer de la publicitat.

Hiperexposant-la a la façana de l’IVAM, convida a la reflexió visual col·lectiva sobre les relacions del suprematisme i la geometria pel que fa a conceptes del permanent, l’efímer i el biopoder.

A la confluència entre la formalitat arquitectònica del museu, el contorn urbà i la peça de Richard Serra, se suma una clau més per a pensar els conceptes de cos, velocitat, imatge, transcendència, temps… , reflexió estètica centrada en les tendències més abstractes i pures deslligades d’esdeveniments quotidians.

Introduint aquesta imatge en un context permeable d’alta cultura i també cultura popular, la peça convida a endinsar-se en qüestions mes abstractes i filosòfiques referides a elements quotidians.”