L’IVAM en pijama!

Propostes educatives i familiars en temps de confinament

EducacióIVAM Centre Julio González

L’Institut Valencià d’Art Modern presenta el programa L’IVAM en pijama! Propostes educatives i familiars en temps de confinament, un paquet de projectes educatius i lúdics, de caràcter artístic per emportar el museu a casa i no deixar d’aprendre, gaudir i divertir-se en família des del nostre propi saló.

L’IVAM proposa reconvertir les propostes educatives que ja tenia en marxa, i algunes noves, adaptades a la nova realitat de confinament, per continuar oferint el servei educatiu tant a l’alumnat que havia de vindre per les sales del museu com a les famílies que habiten l’IVAM els caps de setmana.

Vos presentem les noves activitats:

És la reconversió del projecte “El museu … pertot arreu!” que anteriorment recorria les sales de l’IVAM a la recerca d’una fura, es readapta amb la idea de replantejar les pròpies cases com espais d’experimentació i joc de pistes, recreant un museu a les llars.

Readaptació basada en el disseny original de Marga Socias i adaptat per Teresa Mata i Alba Oller.

Taller creatiu a partir del dibuix i gràcies a la tècnica stop motion inspirat en l’obra d’Ignacio Pinazo, artista clau de la col·lecció del museu, que vehicula la proposta educativa de l’IVAM per als cursos d’educació primària, i que ara podran gaudir les famílies confinades.
Projecte i readaptació: Emilio Martí

Readaptació del projecte “Cossos en acció!” que es realitzava a les sales de l’exposició “Temps convulsos. Històries i microhistòries en la col·lecció de l’IVAM” i que ara proposa un dossier sobre temàtica de gènere i identitat per a formació del professorat, així com una sèrie de reptes creatius digitals per realitzar i contestar per l’alumnat de secundària en xarxes socials en diàleg amb els canals de l’IVAM.
Projecte i readaptació: Culturama

L’estudi MIlimbo dissenya una proposta específica per a l’IVAM en pijama per a gaudir en família del joc autònom a partir indicacions senzilles i de materials comuns: papers, cartró i tisores. Plegats tracta d’utilitzar el gest mínim de plegar el paper i per a donar-li vida i crear tot tipus de formes i personatges. Cal intentar que la nostra creació nasca plegant i tallant del mateix paper, sense necessitat de grans artificis, plegant el mínim possible. Amb els mínims recursos anem a aconseguir moltes maneres de plegar, insertar, fixar, etc.
Projecte: Milimbo

Sota la ferma proposta d’arribar a tots el públics possibles i estendre la via d’accessibilitat de l’IVAM en períodes tan complexos com els de confinament, aquestes càpsules audiovisuals, creades en col·laboració amb FESORD (Federació de persones sordes de la CV), pretenen apropar peces clau de la col·lecció del museu mitjançant vídeos adaptats a les persones sordes.
Projecte: Departament d’Educació de l’IVAM i Fesord.

Col·labora: