Abdelkader Damani. L’arquitectura en tres actes

ConversesIVAM Centre Julio González

Des del 2017, el Frac Centre-Val de Loire organitza una Biennale d’arquitectura que considera el dibuix com a original i l’edifici, quan n’hi ha, una còpia no conforme.

Organitzada en forma d’un tríptic, la Biennale explora els camins de bifurcació de la disciplina: el 2017 la definició de l’arquitectura és “Caminar pel somni d’un altre”, el 2019 “Els nostres anys de soledats” fa de l’arquitectura el lloc de les lluites, a continuació, el 2022 “Llibertat infinita, un món per a una democràcia feminista”, l’arquitectura és el territori d’una democràcia.

Conferència d’Abdelkader Damani, director de l’FRAC Centre-Val de Loire, Orleans (França)
https://www.frac-centre.fr/

Intervenen:
Nuria Enguita, directora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM)
Marina Sender, presidenta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (CTAV)

Biografia d’Abdelkader Damani
Abdelkader Damani és director del Frac Centre-Val de Loire des del 2015.
Es va formar com a arquitecte a Orà (Algèria). El 1993 es va traslladar a França, on va estudiar Història de l’Art i Filosofia a les Universitats de Lió 2 i Lió 3. Després de dirigir els programes d’art i arquitectura al Centre Culturel de Rencontre de la Tourette, va dirigir la plataforma “VEDUTA” a la Biennal de Lió del 2007 al 2015. El 2014, va ser co-comissari de la Biennal de Dakar (El nostre futur comú, Dak’Art 2014) i del Festival d’Art Contemporani d’Oujda (No separar-se del món, Oujda 2014). Com a director del FRAC Centre-Val de Loire, el 2017 va crear la primera Biennale d’Architecture d’Orléans (Caminar pel somni d’un altre, Orleans 2017). El 2019, va ser comissari general de la primera Biennal de Rabat (Un instant abans del món, Rabat 2019) i va produir la segona edició de la Biennale d’Architecture d’Orléans (Els nostres anys de solitud, Orleans 2019). El 2022, dirigeix ​​la tercera edició de la Biennale d’Art et Architecture (Llibertat infinita, un món per a una democràcia feminista, Vierzon 2022).