Juga l’IVAM!

Arriba Juguetoría al museu per a jugar a l'estiu

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

Seguint la línia de força Juga l’IVAM!, amb la qual entenem que el museu pot ser un espai de joc on la infància s’obri pas protagonista, en els mesos d’estiu arriba a l’IVAM la proposta de Sara San Gregorio Juguetoría.

Instal·lada de manera permanent tots els dies de la setmana, Juguetoría és una factoria d’objectes, espais i experiències de joc que es construeix sobre la fantasia de poder crear una fàbrica de joguets jugant en el sòl del IVAMlab2. La utopia sobre la qual es funda Juguetoría, necessita ancoratges en la realitat per a continuar avançant cap a l’horitzó en el qual crear, compartir, celebrar, aprendre i jugar formen part dels mateixos processos.

Tots els matins dels dies d’estiu, d’accés lliure i gratuït sense reserva, ens podrem reunir a jugar i experimentar en l’IVAM amb diferents peces de construcció i imaginar altres maneres de construir i habitar els espais que compartim. La proposta porta a València, per primera vegada, una col·lecció de peces que han format part de diferents processos de Juguetoría i que abracen l’experimentació espontània i el joc compartit.

Sara San Gregorio, és arquitecta i maker, dissenya objectes, espais i experiències per a diferents iniciatives socials i culturals i des de 2015 s’especialitza a participar únicament en projectes lúdics. És Comissària de la Regadora (instal·lacions artístiques per a ser jugades per xiquets de 0 a 5 anys), Al Ras (gran acampada i celebració col·lectiva de la nit i la naturalesa a la ciutat) o Juguetoría, (factoria de joguets construïda des de tot el que tenen en comú el joc espontani, el disseny obert i la cultura lliure). Creadora d’una línia de joguets desobedients Quines Peces i fundadora del seu propi laboratori Ludolocum des del qual continua investigant el joc i els objectes que el medien després del seu pas per Medialab-Prado com a mediadora-investigadora.