Inner Nature

Mostra Internacional independent sobre art i ecologia

AltresIVAM Centre Julio González

Presentació de INNER NATURE, participen l’artista Ursula Biemann i Francesc La Roca, Secretari de la Fundación Nueva Cultura del Agua.

En la seua tercera edició INNER NATURE es consolida com a mostra internacional independent sobre art i ecologia. La seua vocació interdisciplinària i descentralitzada transcendeix el format convencional dels festivals audiovisuals per a incloure estratègies amb les quals mobilitzar i connectar territoris molt diferents del planeta. El projecte parteix de la Universitat Politècnica de València i es realitza en múltiples centres que acullen la itinerància amb l’objectiu de generar una xarxa d’intercanvi en la qual pensar junts noves fórmules culturals enfront de la crisi ecològica global.

La inauguració coincidirà en dates amb el cim climàtic internacional i en ella ÚrsulaBiemann presentarà el seu treball com a artista convidada. Aquesta tercera edició està enfocada en el tema de l’Aigua, per a açò explicarem a més amb la col·laboració especial de Francesc La Roca, en representació de la Fundación Nueva Cultura del Agua. És necessària una profunda reflexió sobre l’ús d’aquest element essencial per a la vida els cicles de la qual i disponibilitat resulten dràsticament modificats -entre uns altres- pels efectes del canvi climàtic i la contaminació. El potencial de l’art per a visibilitzar i comunicar qüestions complexes, construir imaginaris col·lectius i articular sensibilitats diverses s’enfronta, en temps del ja denominat “Antropoceno”, amb un dels majors reptes de la humanitat.

Programa:

18:00h. Presentació de la tercera edició INNERNATURE Contracorriente.
18:20h. Secció Oficial. Projecció dels videos seleccionats
18:50h. “Una nova cultura de l’aigua per al segle XXI” Francesc la Roca, Fundación Nueva Cultura del Agua
19.20h. Secció Variable. Projecció dels videos seleccionats
19.45h. “Late Subatlantic” Ursula Biemann, Projecció, conferència i col·loqui

Més informació en: www.innernatureexhibition.com