Visita a la intervenció d’Escif en el Solar de l’IVAM

AltresIVAM Centre Julio González

Visita a la intervenció d’Escif en el Solar de l’IVAM, amb la col·laboració de Ambar.

Acompanya’ns en la visita al solar per a veure de prop el mural realitzat per l’artista valencià Escif, que porta per títol Comentari del solar. Es tracta d’una intervenció que ocupa tota la paret posterior del museu, prop de 100 metres lineals, i que s’emmarca dins de la línia expositiva del museu denominada l’IVAM produeix.

La intervenció de Escif és la primera actuació que es realitza en el solar que molt prompte es convertirà en el Pati Obert, un jardí que comptarà amb mitja dotzena d’escultures de la col·lecció del museu. Aquesta pintura mural és el primer pas d’una renovació absoluta de l’antic solar de l’IVAM.

El treball de camp previ per a la realització del mural s’ha estès durant sis mesos en els quals Escif s’ha entrevistat amb diferents agents de la zona per a construir un arxiu de símbols i missatges que estructuren el projecte.

Com a resultat d’aquest treball, la pintura mural conté dos caps grecorromans que fan referència a les troballes arqueològiques descobertes en els subsòls del barri del Carme. Encara que no són els únics símbols reconeixibles en el mural que pot considerar-se “un gran llenç ple de signes i missatges”, com ha dit el director de l’IVAM.

Escif ha transformat un mur que separava el museu del barri del Carme en un lloc de convivència que reflecteix la història d’aquest lloc.

Col·labora: