Exposició ‘Art modern en l’Espanya franquista. Llibres, revistes i documents’ en la sala de la Biblioteca

És la primera mostra que alberga aquest nou espai

AltresIVAM Centre Julio González

‘Art modern en l’Espanya franquista. Llibres, revistes i documents’ és el títol de la primera exposició que acull la sala, que presenta els antecedents als col·lectius artístics sorgits en la València de la dècada dels seixanta, grups d’artistes i teòrics que van donar els primers passos per a obrir les portes a l’art modern en el minso panorama cultural de l’Espanya anterior a 1960.

El material documental seleccionat per a l’exposició són llibres, catàlegs, retallades de premsa de l’època, invitacions, fullets de mà i una fotografia, pertanyents als fons de la biblioteca de l’IVAM i a dipòsits d’artistes com l’arxiu de Josep Renau, l’arxiu de Jacinta Gil i arxiu de Manolo Gil.

Annex a la sala de lectura i amb al voltant de 60 metres quadrats, el nou espai naix amb el propòsit d’albergar activitats didàctiques i de mostrar exposicions bibliogràfiques i documentals basades en els fons de la biblioteca i en els arxius d’artistes dipositats en el museu.

La sala d’exposicions de la biblioteca està oberta els caps de setmana en horari de visita del museu i també pot visitar-se de dilluns a divendres coincidint amb l’horari d’obertura de l’espai de lectura. Dilluns, Dimecres i Divendres, de 10:00 a 15:00 hores; Dimarts i Dijous, de 10:00 a 19:00 hores; Dissabtes i Diumenges, de 11:00 a 19:30 hores. Consultar horaris especials en Nadal, Falles, Setmana Santa o estiu.

Relacionats

Col·lectius artístics en la València sota el Franquisme

23 jul. 2015 – 03 gen. 2016
Exposició