Esplai IVAM

Escena experimental al museu

EscèniquesMúsicaIVAM Centre Julio González

Esplai IVAM. Escena experimental al museu

Vine a l’IVAM a gaudir de música en directe i performances les nits dels divendres de juliol.

La proposta Esplai IVAM. Escena experimental al museu presenta els concerts de Los Sara Fontán i Crudo Pimento i les performances “Psycho” d’Ángela Millano i Julián Pacomio, i “Kopfkino” de Los Detectives.

Programació:

Divendres de juliol, 21.30 h. Hall de l’IVAM

  • 3 de juliol. 21.30 h. Concert de Los Sara Fontán – AFORAMENT COMPLET

L’ofici de violinista exigeix tindre molt clara la màxima de Itzhak Perlman: “Allò que s’aprén lentament, s’oblida lentament”. Pot ser que per això Sara Fontán ha esperat fins ara per a actuar en solitari, després de 25 anys de conviure amb el violí i explorar les seues possibilitats en tota mena d’estils i formats, de la música clàssica al rock experimental, passant per l’electrònica i la dansa.

  • 10 de juliol. Concert de Crudo Pimento – AFORAMENT COMPLET

Artista, productor i luthier, Raúl Frutos, conegut també com el Captain Beefheart de l’horta del Segura, al costat de la fotògrafa i promotora musical Inma Gómez, van formar Crudo Pimento allà per l’estiu de 2012. Gràcies als seus instruments de fabricació casolana i afinacions impossibles (pal d’una corda, marímbula de fulles de serra, paelles i casseroles subjectes amb cordes i pinces de tendir), així com al seu original i arriscada proposta, van sorprendre des del primer moment a premsa i públic pel seu poderós i gens previsible directe.

  • 17 de juliol. Performance “Psycho” d’Ángela Millano i Julián Pacomio – AFORAMENT COMPLET

Psycho és una peça sobre l’anatomia de dues imatges i el seu escorxat. PSYCHO és una manera de dilatar el temps de cada cos i fer present el seu pes. PSYCHO és pausar el flux del temps i observar amb rigor els instants i els detalls del que esdevé dins. PSYCHO és un joc d’espills. PSYCHO va sobre els dobles. PSYCHO és una còpia més el seu original. PSYCHO és molt més que un remake. PSYCHO és una gota de sang caient sobre un toll de sang. PSYCHO són línies verdes i grises horitzontals. PSYCHO té a veure amb el tercer home. PSYCHO és un tercer cos.

  • 24 de juliol: Performance “Kopfkino” de Los Detectives – AFORAMENT COMPLET

Kopfkino és un lloc en moviment, en constant mutació. És un ritu de pas que ens col·loca en una dimensió liminal. Un espill que ens retorna una imatge alhora grotesca i real. Aquest treball consisteix a desenvolupar un diàleg entre la realitat i la ficció que aconseguisca trencar amb la seua aparent dicotomia i obrir una bretxa que permeta penetrar en aquest lloc indefinible que existeix ente mitjà: la fricció. Aquest lloc sense forma determinada i inclassificable que serà el nucli de la nostra investigació.