(E)spectacula(r)

AltresIVAM Centre Julio González

Presentació del projecte desenvolupat per Anja Krakowski per al programa “Variacions sobre el plànol. Interaccions en un context geogràfic”, un cicle d’accions públiques i privades, dins de la línia IVAM Produeix, que durant 2019 i 2020 ha proposat a diversos artistes elaborar un procés creatiu de confrontació i interacció directa amb el territori físic i el context històric i social del barri del Carme de València.

Després d’un llarg procés d’escolta, col·laboració i producció de coneixement en col·laboració amb el col·lectiu Associació d’Afectats pel PEPRI de la Muralla Àrab i el Taller Pepe March, un espai centenari de treball familiar i un dels últims tallers artesans que queden al centre històric de València, Anja Krakowski aglutina un any d’experiències i relacions en un disc de vinil que titula (E)SPECULA(R).

Després d’una intensa investigació i una sèrie d’accions, aquest treball sonor basat en la transmissió oral, estretament vinculada a la cultura local del barri, com són les albaes i el cant d’estil, sorgeix a partir de diversos enfocaments que han aparegut al llarg del projecte com la noció de patrimoni cultural i la construcció de diferents formes d’identitat. Però sobretot aprofundeix en la idea de fractura com a forma simbòlica d’un espai construït a través del conflicte i on el territori habitat i afectat per la mala gestió del patrimoni es torna un lloc de disputa.

En la presentació del disc, el dijous 20 al hall de l’IVAM, escoltarem els diferents relats recollits en forma de cant d’estil que componen aquest projecte, i algunes de les experiències realitzades al llarg d’aquest extens període de temps de creació conjunta.

Un projecte d’Anja Krakowski en col·laboració amb l’Associació d’Afectats pel PEPRI de la Muralla Àrab i Taller Pepe March.

Cantadors: Josep Aparicio, Apa; Trini Carballo; Tatiana Prades
Versadors: Lluís Benlloch, Josemi Sànchez
Dolçaina: Juan Ramón Ferrando
Tabal: Antonio de la Asunción
Gravació i postproducció: Gilles Martin, Ximo Rojo
Espai de gravació: Factoría 12
Producció vinil: Krakatoa Records
Disseny gràfic: Anja Krakowski
Producció: IVAM – Institut Valencià d’Art Modern

Variacions sobre el plànol. Interaccions en un context geogràfic” és un cicle de produccions dins del programa IVAM Produeix de l’Institut Valencià d’Art Modern.
Comissariat per Juan Luis Toboso i Ángela Montesinos junt amb els artistes Anaïs Florin, Anja Krakowski, Migue Martínez García, Norberto Llopis Segarra, Clara Boj i Diego Díaz.