Encontre amb l’escriptor Boualem Sansal

ConversesIVAM Centre Julio González

Encontre amb l’escriptor algerià Boualem Sansal.

Moderador amb Bouziane Khodja, periodista de RTVE.

Un versicle anomenat “2084”, la fi del món

Present en totes les llistes dels premis literaris de l’última tardor, coronat del Gran Premi de l’Acadèmia francesa, finalista del Premi Goncourt, Boualem Sansal i el seu conte orwelliano 2084, la fi del món va marcar de manera indiscutible enguany literari. Donada la nona acollida de la critica se suma el plebiscit del públic per a una novel·la negra, que descriu l’adveniment d’una dictadura religiosa, de la qual podem llegir: “La religió potser fa estimar a Déu però gens la supera per fer odiar l’home i avorrir la humanitat”. 2084 presenta una societat dictatorial, regida per un idioma i un pensament únic, basat en la força, la vigilància i l’absència de llibertat. Ati, el personatge principal comença a dubtar d’aquest sistema i intenta entendre.

El Cafè literari de l’Institut Français proposa, en col·laboració amb el Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), una trobada amb Boualem Sansal per a presentar la seua novel·la: 2084, la fi del món.

Moderador Bouziane Ahmed Khodja

Periodista de Radio Televisión Española  (TVE i RNE), creador i animador dels Cafès Literaris de l’Institut *Français de València i de Madrid. Doctor en sociolingüística, Màster en ciències polítiques i en periodisme.