#Activació 1

El museu en cadena

EducacióTallersIVAM Alcoi

“Los trabajadores de la cadena de montaje, uniformados con monos y guantes de un blanco impoluto, interpretan su partitura de manera ágil y coordinada con cada uno de sus movimientos, con cada uno de sus gestos. Los ocasionales chasquidos originados por las suelas de goma al frotar con el parquet recuerdan un partido de baloncesto al ralentí. Fábrica, teatro y museo, estadio deportivo y parquet bursátil… el espectáculo es completo. Una imagen perfecta.”
Octavi Comeron,
La fábrica transparente. Arte y trabajo en la época postfordista (2007)

 

 

El museu és una fàbrica
La fàbrica és una discoteca
La discoteca és una escola
L’escola és un teatre
El teatre és un carrer
El carrer és Instagram
Instagram és una televisió
La televisió és un museu

 

El museu en cadena és una acció concebuda i realitzada per La Figuera dirigida a la participació de famílies.

Sota la forma d’un taller d’autoedició, en la que es realitzarà una peça gràfica col·lectiva, l’acció parteix del concepte de la societat del rendiment, plantejada pel pensador Byung-Chul Han, que es basa en la idea d’un nou subjecte que evoluciona de la societat disciplinaria, regida per la idea del deure de les societats industrials, a un altra que s’articula des de la idea de “poder fer” o “poder ser”. Aquest nou subjecte s’activa des d’una suposada llibertat d’acció o apoderament que alhora comporta importants dosis d’auto-explotació i que s’apodera de totes les facetes de les nostres vides (feina, oci, família, etc.) esborrant-ne les fronteres.

El taller es transforma en una acció col·lectiva, amb certes dosis d’ironia, que pretén provocar una posició conscient de les persones que hi participen en relació a la seua condició de visitants d’una exposició, d’un museu (com a públic, usuaris, clients, ciutadans, etc.).

 

Dia: 23 de novembre

Horari: 12.00h.

Durada: aprox. 1,5h.

Dirigit a: públic familiar

Aforament màxim: 35 persones entre adults i xiquets/es a partir de 5 anys (tots i totes participem!)

Drets:  es realitzaran gravacions de veu i imatge, es requerirà la signatura dels permisos corresponents dels tutors legals dels menors participants

Un projecte de: La Figuera

Taller gratuït

 

Col·labora:

 

Relacionats

La societat del rendiment

15 nov. 2019 – 23 ago. 2020
ExposicióIVAM Alcoi