Converses d’artistes

Juan Olivares i Javier Chapa

ConversesIVAM Centre Julio González

Continuem amb la sèrie de converses entre artistes destinades a relacionar treballs i projectes que guarden similitud entre si –o que plantegen diferències- amb la intenció de posar sobre la taula conceptes clau que ajuden a entendre la pràctica artística contemporània. La intenció és poder dialogar, repensar, imaginar o contraposar idees. Perquè aquestes, i la seua concreció en formes artístiques diverses, tornen a ser element consubstancial del debat sobre la cultura i l’art contemporanis. I perquè siguen els artistes els qui les exposen.

Conversa entre els artistes Juan Olivares i Javier Chapa.

Juan Olivares (Catarroja 1973)

Llicenciat en 1998 per facultat de Belles arts de Sant Carlos, Universitat Politècnica de València. Va ampliar els seus estudis en la École Nationale Supérieure des Arts Visuels de la Cambre a Brussel·les. Entre les beques d’arts plàstiques rebudes destaquen la del Col·legi d’Espanya de Cité Internationale Universitaire de París concedida pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, i la de l’Acadèmia de Roma pel Ministeri Afers exteriors.
Ha realitzat prop de 20 exposicions individuals en diferents galeries espanyoles participant en diferents mostres nacionals i internacionals Nova York, Brussel·les, Ginebra, París i Roma. Així com en fires internacionals: ARCO Madrid, ARTE SANTANDER, ARTE MARBELLA, ARTISSIMA Torí, MIART Milà, ARTCOLOGNE Colònia, SHANGAI ART FAIR, ARTE LISBOA, MACO Mèxic, PULSE MIAMI i PINTA LONDON.

El seu treball se centra principalment en la recerca pictòrica transcendint en ocasions el suport bidimensional i abordant l’espai.

http://juanolivares.net/

Javier Chapa (València 1957)

1974-1983 Estudis en l’Escola Superior de Belles arts de Sant Carlos de València, New York University i Pratt Graphic Center.

1981 Becat per la Fundació Fulbright.

1990 Seleccionat pel Ministeri d’Afers exteriors per a participar en la Biennal del Cairo (no es va celebrar a causa del conflicte del Golf).

Ha realitzat exposicions individuals a Estats Units, Espanya i França, i participat en exposicions col·lectives a Espanya, Estats Units, Veneçuela, Àustria, antiga Txecoslovàquia, Hongria, Mèxic, Guatemala, Portugal, Bèlgica, Itàlia, Xile, Taiwan i França.

En l’actualitat segueix pintant i exposant i, a més, treballa com a Professor titular en la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València.

http://www.javierchapa.com/