Taula redona amb motiu de la inauguració de l’exposició Cas d’estudi. Gabinet secret de Miquel Navarro

ConversesIVAM Centre Julio González

Taula redona amb motiu de la inauguració de l’exposició Cas d’estudi. Gabinet secret de Miquel Navarro.

Participen:

  • Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata
  • Rafa Marí, periodista
  • Esther Pascual, crítica d’art
  • Carmen Calvo, artista

Miquel Navarro (Mislata, 1945) va formar part del grup d’artistes que a la fi dels anys 70 va renovar el llenguatge de l’escultura. Les seues grans instal·lacions de ciutats fan referència a la manera en el qual aquests espais poden convertir-se en símbols de poder, són llocs que acullen però que també participen de l’autoritat que domina i controla. Alguna cosa similar succeeix amb els seus tòtems monumentals, màquines antropomorfes, són alhora deïtats protectores i déus amenaçadors.

No obstant això, en els seus dibuixos, aquesta dimensió suposadament universal es fa íntima. Les seues aquarel·les resulten més immediates i responen al que ell mateix ha definit com “el fluir de la vida”.

Aquesta exposició vol construir un gabinet secret, com els que encara queden en alguns museus arqueològics, en els quals els dibuixos de Miquel Navarro convisquen amb peces d’art africà o amb obres d’art antic, totes amb un component eròtic, que ajuden també a contextualitzar alguns dels seus interessos més directes.