Conversa entre José Miguel G. Cortes, Pepe Cobo i Jesús Alcaide amb motiu de l’exposició “Cercle íntim. El món de Pepe Espaliú”

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa entre José Miguel G. Cortes, Director de l’IVAM, el galerista Pepe Cobo i el crític d’art Jesús Alcaide, amb motiu de l’exposició “Cercle íntim. El món de Pepe Espaliú”.

L’obra de Pepe Espaliú, vinculada a les pulsions de vida i mort, és un referent per a posteriors generacions d’artistes. Per aquesta raó, l’exposició es desenrotlla a partir de la presència que l’element “màgic” del cercle té en la seua obra i en la de molts altres artistes espanyols i internacionals, com Joan Brossa, Louise Bourgeois, Gina Pane, Robert Mapplethorpe, etc.
El cercle és interpretat ací com eixe element profundament relacionat amb el renàixer constant, amb un continu donar voltes que apel·la als aspectes més íntims del ser humà, que està unit a la mort i a la vida, enteses no com a aspectes antagònics, sinó com a conceptes d’un tot que conforma l’existència.

Aquesta mostra se centra a analitzar, des d’un nou prisma, la singularitat d’un dels artistes més destacats de la generació espanyola dels anys huitanta i noranta, i que va desenrotllar una obra coherent i significativa relacionada molt estretament amb la reflexió sobre la pròpia identitat.