Conversa entre J. Ramon Escrivà i Román de la Calle amb motiu de l’exposició “Ángeles Marco. Vertigen”

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa entre el comissari J. Ramon Escrivà i Román de la Calle, Catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València.

Ángeles Marco (València, 1947-2008) és una de les artistes més importants de la generació de creadors que va protagonitzar la renovació de l’escultura a Espanya entre les dècades dels anys huitanta i noranta del segle XX. Vinculada als pressupostos teòrics del postminimalismo i l’art conceptual internacional, la seua figura i el seu llegat no han sigut prou estudiats des de la seua defunció fa ara una dècada.

L’IVAM, dins de la seua línia de donar visibilitat a les veus femenines que s’han mantingut al marge del discurs historiogràfic oficial, presenta una gran exposició antològica dedicada a aquesta artista fonamental, vint anys després de la mostra, El taller de la memoria, que aquesta mateixa institució li dedicara en el seu espai del Centre del Carme, i en el qual es va presentar un conjunt de sis instal·lacions monumentals.

Aquesta nova exposició dedicada a Marco presenta una cuidada selecció d’escultures, dibuixos, i abundant material d’arxiu inèdit, significativa de tota la seua trajectòria, per a centrar-se tant en les sèries d’obres dels seus inicis (Espacios ambiguos, Entre lo real y lo ilusorio, El Tránsito y Salto al vacío), així com en les obres realitzades a partir de l’any 2000 fins a la defunció de l’artista.

Relacionats

Recorregut per l’exposició “Ángeles Marco. Vertigen”a càrrec de J. Ramon Escrivà

28 set. 2018
VisitesIVAM Centre Julio González

Ángeles Marco

27 set. 2018 – 06 gen. 2019
ExposicióIVAM Centre Julio González