Conversa d’artistes

Mariela Apollonio i Pacual Arnal

ConversesIVAM Centre Julio González

Continuem amb la sèrie de converses entre artistes destinades a relacionar treballs i projectes que guarden similitud entre si –o que plantegen diferències- amb la intenció de posar sobre la taula conceptes clau que ajuden a entendre la pràctica artística contemporània. La intenció és poder dialogar, repensar, imaginar o contraposar idees. Perquè aquestes, i la seua concreció en formes artístiques diverses, tornen a ser element consubstancial del debat sobre la cultura i l’art contemporani. I perquè siguen els artistes els qui les exposen.

Pascual Arnal
El treball fotogràfic de Pascual Arnal (Vila-real, 1969) ens ofereix una al·legòrica mirada a espais i fets comuns que ens relacionen i identifiquen com a éssers humans. Imatges de marcat caràcter simbòlic que ofereixen una relectura des del present dels processos arquetípics de representació i la seua influència en la transmissió del coneixement. Una sort d’enciclopèdia visual on preval una íntima trobada amb els aspectes més sublims que ens proporciona l’esdevenir de la quotidianitat.

Mariela Apollonio

Mariela desenvolupa la seua labor professional en el camp de la fotografia d’arquitectura des de l’any 2008 com a Fotògrafa d’arquitectura.

http://fotografadearquitectura.com

Combina, des dels seus inicis, el treball professional amb la seua activitat artística. Aquesta orientació ha influït en la seua manera d’entendre la fotografia d’arquitectura assumint que és, sobre totes les coses, una manera de pensar i de donar algun sentit sobre la realitat.

Va estudiar Belles Arts en la Universitat Politècnica de València, on va cursar estudis del Máster de Fotografía Arte y Técnica en el camp de la fotografia d’arquitectura ha impartit classes en el Máster de Producción Artística de la UPV, en la Universitat de Saragossa i, en l’actualitat, en la Escuela de Fotografía TAI de Madrid.

El seu treball professional és representat per l’Agència Internacional OTTO ARXIVE establida a Nova York.

http://www.ottoarchive.com/

Ha treballat per a importants estudis d’arquitectura d’Espanya, Alemanya i Itàlia i ha publicat el seu treball en revistes especialitzades de tot el món.