Conversa amb motiu de l’exposició “Please come back. ¿El món com a presó?”

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa entre el co-comissari de l’exposició Hou Hanru, director artístic del MAXXI Roma amb José Miguel G. Cortés, director de l’IVAM.

L’exposició PLEASE COME BACK. El món com a presó?, organitzada per MAXXI-Museo nazionale delle arti del xxi secolo de Roma i produïda per l’IVAM per a la seua presentació a València, pren el seu títol d’una obra del col·lectiu artístic francés Claire Fontaine, una instal·lació amb llum de neó amb la frase ‘Torna, per favor’. Aquesta mostra centra la seua atenció en el concepte de presó, analitzant tant la seua dimensió física com el seu significat metafòric, especialment pel que fa a la societat contemporània que, en les últimes dècades, ha experimentat una ràpida, i a vegades violenta, transformació.

D’altra banda, la idea de vigilància s’ha implementat de noves i inquietants maneres a través del canvi de paradigma provocat per la revolució digital i les noves tecnologies. Cel·les, gàbies i presons simbolitzen un món on les formes lliures d’expressió no han mantingut el ritme amb la necessitat exacerbada de compartir a la qual internet ens ha acostumat. El projecte es divideix en tres seccions que giren al seu torn al voltant de murs simbòlics: -Darrere dels murs -Fora dels murs/extramurs -Més enllà dels murs, i presenta una cinquantena d’obres de vint-i-sis artistes que inclouen vídeos, escultures, instal·lacions, fotografies i pintures.

Relacionats

Please come back

28 nov. 2017 – 08 abr. 2018
Exposició