Conferencia “Tot és fals excepte alguna cosa” de Justo Serna

ConversesIVAM Centre Julio González

Conferència de Justo Serna, Catedràtic d’Història Contemporània, amb motiu de l’exposició “Fake. No és veritat no és mentida”

Títol: “Tot és fals excepte alguna cosa”

“En aquesta conferència vull abordar la realitat i el seu doble, la veracitat i la seua falsificació. Distingiré entre el real i la seua fabulació (les ficcions que reconeixem com a tals), entre la veritat i mentida. Posaré l’accent principalment en el cas particular del ‘fake’, que és creació de realitat possible i fins i tot probable, operació en la qual es reelabora el real amb especial versemblança i en la que es fa explícit el procediment d’invenció.

Posaré casos i exemples il·lustratius de la història, del periodisme i de la política i em referiré a la comunicació de masses, a les dificultats que actualment tenim per a percebre el sòlid, el material, l’extern. Em valdré de diferents pensadors, entre altres Gilles Lipovetsky, per a abordar i aplicar el seu concepte de la lleugeresa.

Aquesta conferència té dos motius: l’exposició que l’IVAM dedica al Fake, comisariada per Jorge Luis Marzo; i la publicació del meu llibre ‘Todo es falso salvo alguna cosa’, volum en el qual tracte estàs coses i em pose jo mateix en estat de ficció.” (Justo Serna).

Relacionats

Fake

20 oct. 2016 – 29 gen. 2017
Exposició