Com eixir del temps. Marina González Guerreiro

Programa d'Art i Context

Art i ContextTallersIVAM Centre Julio González

Raúl Lorenzo, Sonia Tarazona, Ale Granero i Marina González Guerreiro

Marina González Guerreiro proposa una activitat plural com a part de la seua investigació en el Programa d’Art i Context de l’IVAM. Encara que la inscripció es permet per separat a cadascun dels exercicis, es recomana participar en les tres propostes.

Ale, Sonia, Raúl i Marina ens proposen tres exercicis d’escriptura, tres xicotetes excursions per a intentar eixir del temps. Entenent l’escriptura de manera àmplia, com a registre o desig de registrar, ens allunyarem del temps lineal, cronològic, productivista i alienador que impera, per a permetre que emergisquen dinàmiques com la pausa, l’espera, l’observació o la divagació. Sense trucs d’escapisme, ens n’anem.

Dimarts 27 de setembre, 18.30 h.

Una pregunta.

Raúl Lorenzo i Marina González Guerreiro

Des de la creença que una pregunta pot viatjar cap a una resposta com l’aigua cap a la set (Antropologia de l’aigua, Anne Carson), proposem un passeig lliure per la desembocadura del barranc del Carraixet en el qual cada participant es farà càrrec d’una pregunta plantejada per una altra persona, a manera d’amic invisible. Sense caure en la urgència que imposa al dubte una resolució immediata, en aquest exercici de correspondències i interpretacions permetrem que la pregunta ens mostre el seu ritme.

Divendres 30 de setembre, 18.30 h.

Un seient propi. Escriptura d’un quadern de bitàcola en un vaixell urbà.

Sonia Tarazona i Marina González Guerreiro

Un seient propi. Escriptura d’un quadern de bitàcola en un vaixell urbà naix de la falta d’espai i temps amb une mateix a les ciutats i planteja un exercici d’escriptura automàtica immersiva en un dels autobusos públics de la línia C1 Centre Històric, partint de la parada EMT 796 – IVAM. L’activitat consta de tres parts: lectura col·lectiva de textos relacionats amb el tema i explicació de la dinàmica, viatge i escriptura del quadern bitàcola, lectura dels textos del quadern de manera anònima.

Divendres 30 de setembre, 21.00 h.

Observatori de l’inesperat.

Ale Granero i Marina González Guerreiro

Quan pensem en la caiguda d’un llamp, la majoria de la gent el fem imaginant una tempesta i no esperem que caiga en un dia buidat. No obstant això, és possible que aqueix dia l’improbable succeïsca. Cos amb cos construirem un observatori des del qual esperar l’inesperat i pensar en tot allò que ens cau del cel o ens ve donat. Al final de l’activitat tractarem de traçar un mapa amb les nostres observacions.

Relacionats

Un seient propi. Marina González Guerreiro i Sonia Tarazona

30 set. 2022
Art i ContextTallersIVAM Centre Julio González

Observatori de l’inesperat. Marina González Guerreiro i Ale Granero

30 set. 2022
Art i ContextTallersIVAM Centre Julio González

Una pregunta. Marina González Guerreiro i Raúl Lorenzo

27 set. 2022
Art i ContextTallersIVAM Centre Julio González