Cine por venir. Jornada de “Autoproducció”

CinemaIVAM Centre Julio González

CINE POR VENIR proposa per al mes d’octubre dues jornades sobre autoproduccions i perspectives, que emmarquen dos esdeveniments organitzats en col·laboració amb Las Naves i l’IVAM.

El dia 21 d’octubre, en l’IVAMLab, es convocarà a una Jornada de “autoproducció”, on es presentarà la línia de producció pròpia de Cine por venir, amb projecció de materials audiovisuals generats a partir de les seues pràctiques col·lectives i processos formatius. En continuïtat amb les jornades realitzades el passat mes de maig en La Posta i en el Cabanyal Festival Íntim –Política(s) d’un cine por venir– projectarem la peça autoproduida La estrategia de la hierba, un diàleg reflexiu sobre cinema polític i polítiques fílmiques. Es convidarà al diàleg i a la reflexió col·lectiva a partir d’aquest visionat, posant en joc en el debat les polítiques de “programació” del cinema, inclosa la de les pròximes jornades de Cinema per venir 2017.

19.00 h.– Projecció de la peça “La estrategia de la hierba

20.00 h.– Debat obert sobre la peça i presentació del procés de Cinema per venir per a 2017.

El dia 22 d’octubre, en Las Naves, es realitzarà una trobada amb el cineasta Juanjo Giménez, recent guanyador de la Palma d’Or a Cannes. Giménez va estar convidat a la sessió de Paraula de les jornades de 2015 de Cine por venir, i ara tornem a trobar-li per a reprendre la reflexió que llavors ens va brindar, però amb una perspectiva nova. Es proposa una MasterClass el dia 22 d’octubre al matí, i a la vesprada una projecció doble: el llargmetratge Contact Proof (l’últim del realitzador) i el curtmetratge Timecode (amb el qual Giménez s’ha convertit en el segon espanyol a aconseguir una Palma d’Or a Cannes, després de Luis Buñuel amb Viridiana). En aquesta sessió de projeccions també es podrà dialogar amb el realitzador, que estarà present en la sessió per a presentar els seus treballs.