Articulacions – Programa d’estudis IVAM · UV · UPV

ConversesEducacióSeminarisTallersIVAM Centre Julio González

1ª edició del 6 d’octubre 2022 al 30 juny 2023

L’art contemporani està en fricció constant amb altres disciplines del saber i pràctiques culturals, qüestions d’interés social i espai públic. Cada un d’eixos vèrtexs convergeixen de manera particular en un «museu metabòlic» com el que aspira a propiciar l’IVAM: una institució travessada per la crisi —econòmica, cultural i ètica— i la transformació. Un museu format per una sèrie d’òrgans que conformen un cos que es nodreix de la fricció amb altres cossos en circulació. Eixe és l’esperit que inspira Articulacions, un programa creat a partir de dos certificacions acadèmiques: una, durant el primer quadrimestre en col·laboració amb la Universitat de València i, l’altra, en el segon quadrimestre, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València.

Com a programa internacional, tot i que ancorat a un territori, pretén generar un context d’aprenentatge des del qual afrontar les urgències i incerteses d’un present global ferit, que demana nous mètodes de treball i maneres d’estar en el món. El programa dona importància al treball col·laboratiu precisament amb eixa finalitat: amb la voluntat d’aprendre de les persones que ens envolten, desenvolupar idees i donar forma a nous coneixements. Els feminismes postidentitaris, les pràctiques populars i descolonials, els processos de mundialització i virtualitat, les narratives especulatives i col·lectives o les cures del planeta són els marcs que defineixen l’organització dels quatre mòduls del programa: «Pràctiques metabòliques contemporànies», «Ruptures i remediacions del discurs», «Caminant amb el cap, pensant amb els peus» i, finalment, el «Projecte final».

L’alumnat que s’unisca al programa formarà part d’un projecte institucional heterodox, centrat a atendre amb cura els processos de creació i pensament més enllà dels resultats. En definitiva, t’uneixes per a «fer-amb» una comunitat d’estudiants, docents amb perfils acadèmics diferents i professionals del sector, procedents de diverses geografies amb pràctiques que modelen, de manera incisiva i crítica, com s’entén, assaja i pensa l’art contemporani en les seues diferents expressions.

Podeu explorar el fitxer generat a partir de les diverses trobades i registres de la primera edició ací.

+ INFO: /articulacions-programa-destudis-ivam-uv-upv/

Descarrega el programa

Preguntes freqüents