Obertures intervencions Els Ports (Castelló). Confluències

Confluències, intervencions artístiques en el medi rural

ConfluènciesTerritori

En el marc de Confluències, intervencions artístiques en el medi rural, proposem una sèrie d’activacions i visites durant dos caps de setmana consecutius, per conéixer les propostes artístiques realitzades a cinc poblacions de la comarca d’Els Ports. En companyia de l’equip d’artistes i de les veïnes i veïns, descobrirem les peces específiques realitzades a cadascun dels pobles i el context en què han estat creades:

Fent Estudi a Herbers ens convida a activar un caleodoscopi concebut com a dispositiu de transmissió de relats i històries locals, afavorint la interacció entre les persones visitants i la gent del poble.

Pep Vidal a Castell de Cabres ha volgut posar en valor el paisatge tradicional dibuixat pels murs de pedra seca, convidant-nos a recórrer un nou espai generat per l’artista en una era propera a la població, portant més enllà i expandint la idea de la divisió del terreny.

Laura Palau a Vallibona ens presentarà el registre audiovisual de les trobades al voltant d’una carbonera generada com a dispositiu d’aproximació de l’artista amb la població i el territori que habiten.

La quarta pell a Palanques ha instal·lat un mecanisme al rellotge mecànic del poble per reflexionar sobre com percebem i mesurem el temps, a través dels seus desajustos i el seu registre diari, com a arxiu d’un temps concret, el de Palanques.

Lola Zoido a Villors ha col·locat als voltants del poble quatre escultures ceràmiques creades a partir d’IA, especulant amb un futur millor a través d’espècies vegetals utòpiques que ajuden a la conservació de l’entorn natural.

PROGRAMA DE LES INAUGURACIONS

Diumenge, abril 30

Herbers

12.00 h. Visita amb Fent Estudiper conéixer les històries i tradicions d’Herbers que han inspirat les seues intervencions. Aprofitarem per descobrir el seu entorn paisatgístic i patrimonial en companyia dels habitants.

Dissabte, 6 de maig

Castell de Cabres

12.00 h. Visita amb Pep Vidal a la intervenció realitzada per l’artista en una era propera a la població, on recorrerem el terreny fractal delimitat per murets de pedra seca.

Vallibona

18.00 h. Visita amb Laura Palau on conversar amb ella sobre les seues experiències, motivacions i accions a Vallibona, mentre passegem pels seus carrers.
19.00 h. Presentació i visionat a l’Hostal La Carbonera de la peça audiovisual de l’artista creada a partir de les experiències compartides amb la població.

*Diumenge, 7 de maig

Villors

12.00 h. Visita ambLola Zoido per les rutes que envolten Villores per descobrir les quatre escultures ceràmiques integrades al paisatge.
14.00 h. Dinar al bar de Villores, antic forn comunal del poble.

Palancs

17.00 h. Visita amb La cuarta piel a la localitat, deixant-nos guiar per les persones d’aquest col·lectiu i les veïnes i els veïns, per experimentar l’especificitat del pas del temps a Palanques.

Dades pràctiques i reserves
Per a les jornades dels dies 30 d’abril i 6 de maig, les visites són lliures i gratuïtes, i poden arribar per mitjans propis als llocs on es realitzaran les activitats programades.
*Per a la jornada del diumenge 7 de maig, l’IVAM ofereix servei de bus gratuït amb eixida des de València per a les i els assistents. Pots consultar més informació i fer la teua reserva ací