“Usos creatius del Paisatge Sonor i la Fonografia”, per Edu Comelles

Presentes Densos

ConversesIVAM Centre Julio González

Des d’una perspectiva artística i creativa recorrerem els fonaments del paisatge sonor i la fonografia com a eines plàstiques. La voluntat és introduir els elements que conformen un sistema d’observació conscient del món basat en l’escolta, i les formes en les quals, a través d’aquesta, podem endinsar-nos i comprendre el nostre entorn, afrontar-lo de manera crítica i fins i tot construir espais per a contar històries, commoure o meravellar.

Si bé el focus d’aquesta conferència orbita al voltant de les possibilitats artístiques del paisatge sonor, és important recalcar que aquest és una matèria primera polièdrica, abordable des de qualsevol camp del coneixement. Tindre consciència de la seua existència i importància és clau per a entendre els entorns que habitem i pensar-los des de l’escolta.

Edu Comelles, viu i treballa a València; és artista, músic i gestor cultural. El seu treball reuneix l’art sonor, la producció musical i el disseny de so en diferents àmbits de la cultura. http://www.educomelles.com/2019/01/about.html